2022-05-26 17:46:27• hírek • Bede Emőke

Téglás József magyartanár vehette át idén a Kölcsey Nagydíjat

Téglás József, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium magyartanára kapta ebben az évben az iskola szülői bizottsága által alapított Kölcsey Nagydíjat.

„A társadalom egyre kevésbé becsüli meg és ismeri el a pedagógusok munkáját, pedig lámpások ők, iránymutatók. Munkájuk sohasem a jelennek, mindig a jövőnek szól. De ők azok is, akik a mindenkori múlt értékeit megőrzik és továbbadják a következő generációnak.


A Kölcsey Ferenc Főgimnázium szülői bizottsága 2011-ben úgy döntött, hogy egy olyan díjat alapít, amellyel minden évben jelképesen megköszöni, és elismeri egy pedagógus munkáját. A Kölcsey Nagydíj arany fokozatát az idén olyan pedagógus kollégánk kapja, aki egyike azoknak az embereknek, akik ennek az iskolának az alappilléreivé lettek. Voltak és vannak olyan tanárok, akiknek a neve oly szorosan összefonódik az iskolával, hogy mindenki ismeri őket, és azok is tanárokként tisztelik, akiket soha nem tanítottak. Közülük pedig vannak néhányan olyanok is, akiket már nem csak az iskola, de a város, a szűkebb-tágabb közösség tagjai is úgy ismernek, mintha valamennyiüknek személyes ismerőse lenne, és mindig csak elismerően szólnak róla.


Szerencsés az az iskola, amely ilyen pedagógusokkal büszkélkedhet, szerencsések a kollégák és a gyerekek, akik tőle tanulhatnak. A Kölcsey Nagydíjat idén olyan kollégánk kapja, aki ezen kevés pedagógusok egyike, tudásával, finom humorával, lényének minden rezdülésével nevel. Soha nem csak oktat. Szívügye az iskola, családja minden osztály, gyermeke minden tanítvány. Sok ezer olyan diák van, aki ma is szeretettel gondol rá, szívesen visszajön hozzá egy jó szóért, egy jóízű beszélgetésért. Ha netán Budapesten járt egy osztálykirándulással, máris jöttek a volt diákok, híre ment, hogy ott van, s örömmel köszöntötték.


Mi a titka? Hitelessége, tudása, őszintesége, a kíváncsiság és a szeretet, amivel tanítványai felé fordul. Közvetlensége mindig meghódítja a soron következő diáknemzedék lelkét, és bizony nem ritka, hogy egykori diákjai saját oszijukhoz már mint gyermekük osztályfőnökéhez térnek vissza szülői értekezletre.


Kedves mindenkori olajbogyói cinkos rákacsintásából a szeretet árad, és ez a szeretet veszi őt körbe osztályban, tanáriban egyaránt. A Kölcsey Nagydíj idei díjazottja Téglás József tanár úr” – hangzott el a Pataki Enikő igazgatónő által mondott méltatásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: